Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για Apple iPhone

 

Προσπάθησα να επισκευάσω μόνος μου το iPhone δεν τα κατάφερα και τώρα δεν ανάβει , μπορείτε να το επισκευάσετε!

Συνήθως οφείλετε σε κακή τοποθέτηση εξαρτημάτων, αναλαμβάνουμε την επισκευή σε όποια κατάσταση και να βρίσκετε το τηλέφωνο σας , ελέγχουμε τη συσκευή  και   σας ενημερώνουμε για το κόστος .

Η συσκευή μου iPhone έπεσε κάτω. Πως μπορώ να ξέρω αν έσπασε η οθόνη ή μόνο το τζάμι;

iPhone 3g ,3gs :Αν φαίνετε ραγισμένο μπροστά το τζαμί άλλα οι ενδείξεις είναι κανονικές ,θέλει αντικατάσταση το τζαμί με τον αισθητήρα αφής (digitizer)

Αν δεν φαίνετε εξωτερικά κανένα σπάσιμο αλλά έχει σβήσει η οθόνη ή είναι άσπρη ή λείπουν κάποιες ενδείξεις, θέλει αντικατάσταση εσωτερικά η οθόνη υγρού κρύσταλλου (LCD)

iPhone 4, 4s: Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να αντικατασταθούν οθόνη και τζαμί.

Έχω αγοράσει μια συσκευή iphone από Ελλάδα σε τι δίκτυα μπορεί να λειτουργήσει;

Οι συσκευές των εταιριών vodafone και cosmote είναι ξεκλείδωτες και λειτουργούν σε όλα τα δίκτυα χωρίς να παρουσιάζουν πρόβλημα.

Οι συσκευές που έρχονται από εξωτερικό θα πρέπει να προσέχουμε να είναι ξεκλείδωτες για να μπορούν να δουλεύουν σωστά με τα δίκτυα της Ελλάδας.

Όταν συνδέω το iPhone με τον υπολογιστή μου ζητάει αναβάθμιση. Μπορώ να την κάνω;

Αν η συσκευή είναι αγορασμένη από vodafone ή cosmote μπορεί να γίνει αναβάθμιση χωρίς να κλειδώσει, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση υπάρχει πιθανότητα να κλειδώσει .
Έχει παρατηρηθεί σε κάποιες περιπτώσεις μετά τη αναβάθμιση να χαθούν όλα τα δεδομένα του τηλεφώνου (επαφές φωτογραφίες προγράμματα κτλ) και να είναι αδύνατον να ανακτηθούν.
*H αναβάθμιση είναι ρίσκο και γίνεται με δική σας ευθύνη ,αν δεν υπάρχει λόγος να μην αναβαθμίσετε τη συσκευή σας

Το iPhone μου κολλάει και δεν ανταποκρίνεται γρήγορα ειδικά όταν ακούω μουσική ή κάνω αναπαραγωγή video. Μερικές φορές η μουσική κλείνει χωρίς να το επιλέξω. Είναι φυσιολογικό;

Αν ενώ χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή πατήσετε το Home Button η εφαρμογή δεν θα κλείσει αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί στο background έτσι ώστε όταν την επιλέξετε ξανά να βρεθείτε στο σημείο που την είχατε αφήσει.

Σε περίπτωση που ανοίγετε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα με την αναπαραγωγή μουσικής ή video υπάρχει η πιθανότητα να παρουσιαστούν προβλήματα στην απόδοση του iPhone 3G, όπως θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή.
Για να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους προβλήματα το iPhone 3G δύναται να κλείσει από μόνο του κάποια ή κάποιες εφαρμογές για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε ότι η συσκευή δεν ανταποκρίνεται σωστά μπορείτε να κλείσετε κάποιες από τις ιστοσελίδες που έχετε ανοίξει με το Safari ή να σταματήσετε την αναπαραγωγή ήχου ή video.
Αν το πρόβλημα συνεχιστεί δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή για λίγη ώρα.

Πώς μπορώ να κρατήσω back up τα media δεδομένα (π.χ. μουσική, videos) που έχω περάσει από το iTunes στο iPhone μου;

H εφαρμογή του iTunes σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε back up τα δεδομένα αυτά σε CD ή DVD. Θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή pc Windows ή Macindos και την τελευταία version  iTunes.

Πώς γίνεται η αναβάθμιση του λογισμικού της συσκευής iPhone;

H αναβάθμιση του λογισμικού της συσκευής γίνεται από τον υπολογιστή σας μέσω του iTunes.
Συνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή και αν υπάρχει νεότερη έκδοση λειτουργικού θα ενημερώσει αυτόματα το iTune.
* Προτιμάτε υπολογιστή laptop  για να μην υπάρξει περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Γιατί είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται γνήσια ανταλλακτικά για την επισκευή;

Έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις τα imitation ανταλλακτικά να μη λειτουργούν κανονικά όπως να μη πιάνει καλά η οθόνη αφής , να μη πατάνε καλά τα κουμπιά , να αδειάζει γρήγορα η μπαταρία κτλ.
Για αυτό και χρησιμοποιούμε πάντα γνήσια ανταλλακτικά Apple για να μην έχουμε κανένα πρόβλημα

 

Έχουν εμφανιστεί πολλά service για iPhone που επικαλούνται μεγάλη εμπειρία πως θα ξέρω αν λένε αλήθεια.

Δεν μπορείς να ξέρεις αν η εμπειρία που επικαλούνται τα διάφορα service ισχύει.
Ωστόσο υπάρχει κάποιο site (https://grweb.ics.forth.gr/whois.jsp?lang=el  που μπορείς να δεις την παλαιότητα των ιστοσελίδων  και από εκεί θα βγάλεις  κάποια άκρη,  χωρίς αυτό να είναι σίγουρο.

 

Τι είναι το Jailbreak. Πολλοί φίλοι μου το έχουν κάνει στο iphone

Το jailbreak  είναι ένα ξεκλείδωμα του iPhone συγκεκριμένα του συστήματος αρχείων της συσκευής ώστε να μπορεί ο χρήστης να έχει δικαίωμα εγκατάστασης εφαρμογών που δεν είναι διαθέσιμες στο App Store (3rd party apps) ή κάποια θέματα.

 

Τι γίνεται με την εγγύηση μετά το jailbreak συνεχίσει να ισχύει ;

Το jailbreak ακυρώνει τη εγγύηση συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι αν πάθει κάτι η συσκευή και δουν ότι έχει γίνει jailbreak θα σας ακυρώσουν την εγγύηση. Αν κάνετε επαναφορά (Restore) της συσκευής από το iTunes και το εγκαταστήσετε σαν νέο τηλέφωνο (set up as new phone) χωρίς να κάνετε επαναφορά backup πιθανών να σβηστούν όλα από μέσα και να μην υπάρχει πρόβλημα. Το iPhone Service δεν υποστηρίζει την διαδικασία το jailbreak γιατί εκτός ότι ακυρώνει την εγγύηση είναι επικίνδυνο για τη συσκευή να περνάμε προγράμματα που δεν έχουν ελεγχθεί από την Apple.